Hospodu zavřel, teď ji otevřel jen na víkendy

Hospodu už musel zavřít. Ne že by nevydělávala. Jen to už nedal. Pracoval pořád, na práci myslel pořád. Takový zápřah dožene každého.

Mluvím o Štěpánovi - jméno, které možná znáte z Pohlreichovy show. Hospůdka u Štěpána. 

Štěpán tu svou vymazlenou hospodu musel zavřít. Sice jen na několik měsíců, ale na psychiku mu to padlo tak jako tak.  Krásně o tom mluví v rozhovoru pro podcast Forbes Česko. Ten si poslechněte třeba tady.

Aby znovu otevřel, musel toho hodně změnit. Zjednodušit a soustředit se jen na nezbytné minimum, které nese výsledky:

  1. Dnes má otevřeno jen 3 dny v týdnu, aby se neupracoval. 
  2. Nenazdobuje talíř tak jako dříve, dává tam jen 3 věci.
  3. Díky tomu přípravu zvládne v týmu 1 kuchař místo pěti.
  4. Nemají tištěné menu, nemusí se ničeho držet a tak každý týden navaří to, co se hodí.

Rozhovor na Forbes Česko si rozhodně poslechněte. Lze dělat věci, které ostatní nedělají. I hospoda má svůj minimální funkční produkt, za který chtějí klienti platit. Já jen téhle hospůdce držím palce, aby nepřidávali, co všechno by se dalo dělat. Ať to dělají jako v Malajsii.

 

P.S.: Potřebujete upravit byznys model vaší firmy tak, aby se služby lépe prodávaly? Objednejte si byznys konzultaci s Dominikou.

Sdílet:

Odebírat newsletter:

Know-how

Powerpricing s Dominikou

Pravidelný newsletter plný know-how o cenotvorbě, byznys architektuře a strategii. Přidejte se!

Know-how
Copyright 2024
dominika@maminkatelky.cz
facebookenvelopelinkedinangle-downxingpaper-planepinterest-pwhatsappcommentingcrossmenu