Hospodu už musel zavřít. Ne že by nevydělávala. Jen to už nedal. Pracoval pořád, na práci myslel pořád. Takový zápřah dožene každého.
Mluvím o Štěpánovi - jméno, které možná znáte z Pohlreichovy show. Hospůdka u Štěpána.
Štěpán tu svou vymazlenou hospodu musel zavřít. Sice jen na několik měsíců, ale na psychiku mu to padlo tak jako tak. Krásně o tom mluví v rozhovoru pro podcast Forbes Česko. Ten si poslechněte třeba tady.
Aby znovu otevřel, musel toho hodně změnit. Zjednodušit a soustředit se jen na nezbytné minimum, které nese výsledky:
Rozhovor na Forbes Česko si rozhodně poslechněte. Lze dělat věci, které ostatní nedělají. I hospoda má svůj minimální funkční produkt, za který chtějí klienti platit. Já jen téhle hospůdce držím palce, aby nepřidávali, co všechno by se dalo dělat. Ať to dělají jako v Malajsii.
P.S.: Potřebujete upravit byznys model vaší firmy tak, aby se služby lépe prodávaly? Objednejte si byznys konzultaci s Dominikou.